Effektiv tidsstyring med dashboards

Din tidsplan kan være nok så udførlig og optimeret, men hvis ikke du får fulgt op på den, er den ikke meget værd.

Hos Exigo mener vi, at der er forskel på planlægning og tidsstyringHvor planlægning handler om at lægge en arbejdsplan, der udnytter byggepladsen bedst muligt – fx en optimeret lokationsbaseret tidsplan, – handler tidsstyring om at følge op på om vi så når vores mål.

Exicute Cloud Platform giver dig et hurtigt og visuelt overblik over hvordan det går. Når du følger op på fremdrift per aktivitet per lokation, kan du hurtigt identificere problemer og rette op i tide. Så mindsker du risikoen for, at det fører til en forsinkelse af hele aktiviteten og eventuelt refleksforsinkelser af byggeriet.

Gantt-tidsplan i Exicute App

Aflæs fremdrift “live” på byggemøderne

Gennem Exicute Cloud Platform får du mulighed for at følge dit byggeri i detaljer direkte fra skærmen. Så sparer I tid ved møderne, hvor I kan koncentrere jer om det vigtigste, fordi der allerede er styr på hvor langt I er med byggeriet.

Med dashboards kan du følge:

  • byggeriets fremdrift dag for dag i forhold til det planlagte
  • præcis hvilke lokationer der er bagud eller færdige til tiden
  • hvor de enkelte entreprenører skal arbejde på de forskellige tidspunkter

Det unikke ved Exicute Cloud Platform er at vores analyser automatisk kombinerer tid og økonomi. Så får du overblik over dit byggeprojekts økonomi over tid, og ikke bare et ulæseligt regneark med røde felter over det hele. Læs mere om økonomistyring her.

I denne oversigt fortæller vi om hvordan vores dashboard set-up kan hjælpe dig med at lave mere effektiv tidsstyring. Læs om de enkelte moduler herunder eller kontakt os, hvis du er interesseret i at høre mere.

Projektoverblik

Dashboard-modulet Projekt Overblik giver dig et hurtigt overblik over projektets mest essentielle KPI’er. Her kan du se en graf over byggeriets fremdrift over tid i forhold til den planlagte fremdrift for byggeriet.

1
2
3
4
5
6
Business Intelligence (BI) dashboard i Exicute med overblik over tidsstyring
1

Tæller der viser dig byggeriets samlede omsætning på et givent tidspunkt.

2

Oversigt over dagens reelle omsætning og arbejde. Har I fået arbejde nok for pengene?

3

Grafisk visning af omkostninger og byggeriets fremdrift over tid.

4

Bemanding viser dig hvilken type arbejde der primært foregår på pladsen lige nu og hvilke sjak der er aktive på et givent tidspunkt.

5

Grafisk illustration af færdighedsgrad af bygningens forskellige dele. Grøn = ‘On time’, Gul = ‘bagefter’ og Rød = ‘ikke begyndt, forsinket.’

6

Klik på et område af modellen for kun at se informationer om dette område.

Dokumentation og overblik

Dette værktøj til tidsstyring er visuelt og giver intuitiv mening for de fleste. Så bliver det nemmere at tage snakken til møderne, når I først hurtigt har sikret jer at alle er på samme side.

Med Projekt Overblik kan du se:

  • de enkelte aktiviteters fremdrift i procent
  • fremdriften i arbejdet på individuelle lokationer
  • en grafisk visualisering af aktiviteternes færdighedsgrad
  • status på økonomien – hvor stor en del af budgettet er brugt på et givent tidspunkt?
  • ‘forecasts’ for økonomi og tid – hvordan kommer det sandsynligvis til at gå?

Ved hjælp af dato-filteret kan du selv bestemme hvilken tidsperiode du vil kigge på. På den måde fungerer dashboardet også som dokumentation for udført arbejde. Er du i tvivl om præcis hvad der forårsagede en bestemt forsinkelse? Skru tiden tilbage og find årsagen.

Status Matrice

Funktionen Status Matrice giver dig en tabelvisning af arbejder på de enkelte lokationer. Farvekodningen fortæller dig hurtigt om arbejdet er færdigt til tiden, bagud eller endnu ikke påbegyndt. Du kan selv filtrere visningen på forskellige måder, fx efter lokation, fag, tidspunkt og arbejdstype.

Rød = arbejde forsinket, ikke startet, Gul = startet, men bagefter tidsplan, Grøn = on-time, Grå = skal ikke foregå på denne lokation.

Status matrix over byggeriets fremdrift  til tidsstyring

Cyklogramvisning i Exicute Cloud Platform dashboard

Lokationsbaseret tidsplan til tidsstyring af byggeprojektet

Cyklogram og Gantt-visning

Med vores dashboard ved hånden kan du hurtigt kommunikere den aktuelle tidsplan til alle samarbejdspartnere, underentreprenører eller bygherre. Hvis der sker ændringer i tidsplanen, fremgår det af dashboardet, så du hele tiden er opdateret med den nyeste information.

Dashboardet kan vises på en tablet-skærm, så du ikke behøver slæbe udprintede tidsplaner med rundt på byggepladsen. Klik på en lokation eller en aktivitet for at zoome ind på den.

Enkel kommunikation af tidsplanen

For at gøre tidsplanen nem at kommunikere har vi gjort det muligt at skifte mellem Cyklogram og Gantt-visning. Der er jo forskel på hvilken metode folk er vant til at læse, og nu kan du altså skifte mellem dem med et enkelt klik.

Med cyklogram-planen lige ved hånden bliver det nemmere at tage diskussionen om ændringer i tidsplanen. Her kan du nemlig bedre gennemskue konsekvenserne af ændringer og kommunikere dem til andre.

Du kan også forbinde din tidsplan fra Tactplan med Exicute.

Gantt-visning i Exicute Cloud Platforms dashboard

Gantt-visning af tidsplanen til tidsstyring

Overblik over fremdrift til tidsstyring

Exicute App

For at kunne bruge dashboards til effektiv tidsstyring af byggeriet er det vigtigt at du har de nyeste informationer om fremdrift. Derfor har vi udviklet en app til staderegistrering på byggepladsen.

Er du i tvivl om cyklogrammer er en god ide?

Thomas Høyer Andersen har arbejdet med cyklogrammer/lokationsbaseret tidsplanlægning gennem mange år. Fordelene er soleklare fortæller han. Se  interviewet med Thomas, hvor han fortæller om, hvorfor han ikke længere anvender Gantt.

Interesseret? Så skriv til os og hør mere om hvilken hjælp du kan få